Geçip Giden Zamanlar

tanerkandemir
3 dakikalık okuma

Geçip Giden Zamanlar

Son yıllarda sıklıkla duyduğumuz, hiç de yabancı olmadığımız bir söz: “Zaman çok hızlı geçiyor.”

Hızlı geçen zaman mı, yoksa değişen yaşam şeklimiz mi? Tabii ki de yaşam şeklimiz, alışkanlıklarımız, çevremizdeki insanlar vs.. hızla değişiyor. Az zamana çok işler sığdırmak, artık olmazsa olmazlardan biri haline geldi. Peki bütün bunlar olup biterken, geçmişe ne kadar bağlı kalabildik? Yoksa silip atıyor muyuz her şeyi?

Bu yazının çıkış amacı bu değildi. Ama vardığı noktada, bunları ister istemez tekrar sorgular halde buldum kendimi. Bazen etkisi küçük olması gereken ufacık şeyler üzerinde saatlerce durup düşünürüm. Bu da onlardan bir tanesi. Neydi bu konu?

Türk rock müziğinin en önemli isimlerinden Şebnem Ferah, yeni bir albüm çıkartmış: Od.

Seneler önce, çok büyük bir hayranıydım Şebnem Ferah’ın. Konserlerini kovalar dururdum. Albümleri çıkmadan çok çok önce haberim olurdu, ilk ön sipariş verenlerden birisi olmak için çabalardım. Ancak zaman yine yapmış yapacağını. Değiştirmiş beni de. Zevkler, renkler değişir zaten. Zaman içinde ne Şebnem Ferah kalmış, ne o tutkum. Şans eseri, twitter’da bir arkadaşımın paylaştığı bir video ile öğrendim yeni albüm çıkarttığını. Nereden, nereye..

Hayatımıza şahitlik etmiş, bir çok karesinde eşlik etmiş. İster istemez canlandı o günler o şarkılarla birlikte.

  • Kadın (1996), ilk ve en güzel albümüydü. Tekrar fark ettim bunu.
  • Turuncu saçları ile tanıdık Artık Kısa Cümleler Kuruyorum’da (1999). Devrimdi o zamanlar bu tip saç rengi. Ya da çocuk olduğumuz için öyle gelmişti bize.
  • Sigara. Bir şarkının sözlerini bu kadar ayrıntılı dinleyip, aslında ne kadar çok şey anlattığını keşfettiğim ilk şarkı olmuştu. Perdeler (2001) albümünü yıllar sonra alabilmiştim.
  • En uzun süre dinlediğim albümü olmuştur Kelimeler Yetse (2003), lise yıllarıma damga vurmuş, her dinleyişimde o günleri hatırlatır halen.
  • Can Kırıkları (2005), üniversitenin ilk yılları demek. Geçmişe Yolculuk ile sarstığı yıllar. Çok sertti.
  • Bir çoklarına göre, düşüşe geçmeye başladığı albüm, Benim Adım Orman (2009). Pek bir etki bırakamamıştı.
  • Od (2013)…

Sipariş vermeye dahi üşeniyorum. Herhangi bir şarkısını dinlemedim. “Elim gitmiyor” derler ya, öyle bir tutukluk var üzerimde. Ne ile karşılaşacağımı bilmiyorum. Geçmiş, geçmişte mi kalmalı? O haliyle mi hatırlanmalı? Yoksa, her şeye rağmen sonuna kadar çabalamalı mı?


2 Cevap “Geçip Giden Zamanlar”

  1. Samet Güveli dedi ki:

    Geçmiş geçmişte kalmasa daha iyi olur sanki Tanercim 🙂

  2. tanerkandemir dedi ki:

    Önümüzü görmemize engel olmayacak kadar bağlı kalmak lazım geçmişe 🙂

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Top
Taner Kandemir Blog Sayfası | 2024