2012-2013 Sezonu Öncesi Beklentiler&Tahminler

tanerkandemir
10 dakikalık okuma

Milan 2012-2013 İdeal 11’i

2012-2013 Sezonu Öncesi yazı dizimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz.

2012-2013 Sezonu Öncesi Beklentiler & Tahminler:

Son yılların en büyük revizyonunu gerçekleştirdiğimiz sezona girerken, takımda beklentiler bir nebze azaltıldı. Teknik direktör Allegri, “2-4 arası bir yerde bitiririz” sezonu diyor ki, “fazla umut bağlamayın bu takıma” mesajını veriyor bize. Öncelikle takımın muhtemel dizilişi ve bu dizilişte yer alacak oyuncuları incelemek istiyorum.

Senelerdir 4-3-1-2 oynayan takım, Leonardo’lu sezonda 4-2-1-3 denemiş, ancak başarılı olamamıştı. Allegri ile yeniden 4-3-1-2’ye döndük ve nispeten daha başarılı olduk. Takım dizilişinin değişeceğini düşünmüyorum. Yine en iyisini yapabildiğimiz diziliş ile oynamaya devam ederiz. Zaman zaman noel ağacı formasyonu da kullanılabilir ancak kalıcı olmaz.

Kale: Kalede yine Abbiati olacaktır. Amelia hiçbir zaman 1. kaleci güveni vermedi. Gabriel’i henüz izlememiş olsakda, ilk yılında 1. kaleci olmasını beklemiyorum. Fırsat bulup kendini göstermesi gerekiyor.

Sağ Stoper: Stoper mevkisi, bu sezon en sıkıntılı olan bölgemiz. 5 stoperimiz de neredeyse eşit şansa sahip. Ben 1 kontenjanın Acerbi’ye gideceğini düşünüyorum. Acerbi umut bağlanan isimlerden. Bu sezonki revizyonu düşünürsek, kendini gösterme fırsatı verilecektir. Önünde çok büyük isimlerde olmadığı için, biraz gayret eder ise formayı bırakmayacaktır.

Sol Stoper: Diğer slot için en favori isim Mexes. Geçen sezon iyi bir yedek olan Mexes, bir anda en değerli stoperimiz oluverdi. Sezon öncesi takım ile çalışamaması ve transfer söylentileri can sıkıyor. İlk haftalar oynamama durumu olabilir. Şu durumda Mexes’e ihtiyacımız var.

Diğer adaylar; Bonera, Zapata ve Yepes. Bonera senelerdir çözemediğimiz bir oyuncu. Ne yapıyor ediyor, bir türlü forma buluyor. Yine oldukça fazla forma giyecektir. Zapata şu anda soru işareti. Takıma uyum sağlar ise, 11’i zorlar. Yepes ise, forma şansı en az olan stoper görünümünde şu anda. Muhtemelen son sezonunu geçiriyor takım ile.

Sağ Bek: Abate sağ bekin değişmez ismi olacaktır yine. Ciddi bir sıkıntı olmadıkça, yeri garanti olan isimlerden. Performansı çok üst düzey olmasa da, De Sciglio henüz 11’e yerleşecek düzeyde değil şu anda. Zaman zaman Bonera ve Zapata’yı da görebiliriz sağ bekte.

Sol Bek: Çok ilginçtir ki senelerdir sol bek eksikliğinden yakınırız her sezon, ama her zaman en fazla alternatifimiz olan mevkidir. Bu sezonda yine 6 alternatif ile başlıyoruz. Aralarında formaya en yakın isim Antonini. Uzun süredir takımda olan Luca, hiçbir zaman Milan seviyesinde bir bek olamasa da, elde olanlar arasında en iyisi. Sık sık sakatlanması, bu mevki için diğer isimleri ön plana çıkarıyor. Yedekten en fazla destek verecek isim, Urby olacaktır. Mesbah’ın ayrılması gündemde ki pek de ihtiyacımız yok kendisine. Didac ise uzun süre sakatlığından dolayı kadroda olamayacak. De Sciglio, geçen sezon sol bekte fena olmayan maçlar çıkarttı, değerlendirilebilir. Bonera, zor zamanlarda bu bölgede yer alabilecek son alternatif ismimiz.

Ön Libero (Regista):. Senelerdir bu rolde Pirlo’yu izledik. Sonrasında ondan formayı kapan van Bommel, yerini bir diğer Hollandalı’ya bırakıyor: De Jong. Son dakika transferi olarak takıma katılan De Jong, ilk 11’e doğrudan yerleşecek kalitede bir isim. Defansın önünde oyun kurma ve top dağıtma görevlerini van Bommel kadar iyi yapacaktır. Bu bölgenin diğer alternatifi, kaptan Ambrosini. De Jong takımın demirbaşlarında olacak olsa da, zaman zaman tecrübesinden yararlanabiliriz kaptanın.

Sağ Ön Orta Saha: Kısaca sağ iç. Bu mevkide forma Montolivo’nun. De Jong’un takıma katılmasının ardından, Montolivo’dan daha fazla verim alabileceğimiz bir mevki sağ iç. Montolivo doğrudan oyun tarzımızı belirleyecek bir isim olacak. Pirlo, Seedorf seviyesinde işler yapmasını beklemesekte, orta sahadan skor anlamında katkı vermesini bekliyoruz. Forması garanti isimlerden Montolivo. Flamini ve Troure bu mevkide forma yarışı içinde olacaktır.

Sol Ön Orta Saha: Sol iç mevkisinde forması garanti bir isim var: Nocerino. Geçen senenin en verimli oyuncusu olan Noce, sezon öncesi de gollerine devam etti. Performansı ile milli takımda da sıkça yer bulan Nocerino, yenilenen Milan’ın en önemli yüzlerinden birisi. Bu sezon sürpriz golcü kimliğine çok ihtiyacımız olacak Nocerino’nun. Nocerino sağ içe kaydırılarak, Urby bu mevki de değerlendirilebilir. Constant’ın şansı ise çok az gözüküyor.

Forvet Arkası (Trequartista): Son yıllardaki taraftarı en çok coşturan ismimiz Boateng, forvet arkasında forması garanti olan bir ismimiz. Sürpriz şutları ve attığı enfes goller ile iyi bir sezon geçiren Prince’in handikapı, sıklıkla sakatlanması. Skor sıkıntısı yaşadığımız maçlarda, Robinho’da bu mevkide değerlendirilecektir. Bir çok bölgenin yedeği olabilen Urby, Boateng’in yokluğunda ilk düşünülecek isim olacaktır forvet arkasında.

Sağ Forvet: Forvette geçen sezonki derinlik yok, ama isimler Serie A’nın üzerinde. Forvetteki bir slot Pato’nun olacaktır sağlıklı olduğu sürece. Pato’yu büyük umutlarla kattık takıma. Ancak sürekli sakatlanıyor oluşundan dolayı hiçbir zaman çok verim alamadık. Beklenilen etkiyi bir türlü yaratamadı. Bu sezonki kadro değişikliğinden sonra, takımın en tecrübelilerinden biri haline geldi. Artık takımı sırtlamasını bekliyoruz kendisinden. İyi bir Pato, İtalya Ligi’nin şampiyonunu belirler.

Sol Forvet: Pazzini, forvetteki diğer oyuncu olacaktır. Takıma alışması zaman alabilir belki. Fiorentina günlerine dönerse, son derece etkili olacaktır şüphesiz.

Forvet mevkisindeki diğer adaylar arasında Robinho ön plana çıkıyor. Pato’nun sezonun önemli bölümünü sakat geçirmesi kimseyi şaşırtmaz ve Robinho bu durumda formayı kapacaktır. Sıkışan maçlarda, forvet arkası olarak da kullanabiliriz Binho’yu. İdeal 11’de yer vermesekte, oldukça fazla şans bulacaktır.

Diğer aday, El Shaarawy. Kulüp genç oyuncuya güveniyor ki tüm haklarını aldık ve 2017’ye kadar bizimle kalacak. İtalya Milli Takımına da seçilen Mısır asıllı oyuncu, hızı ve oyunu okuması ile oldukça işimize yarayacaktır bu sezon.

Bojan transferin son günlerinde takıma katıldı ve o da El Shaarawy gibi ilk 11’i zorlayacaktır. Genç oyuncu Niang ise, kapalı kutu konumunda. Bekleyip göreceğiz neler yapacağını. Ancak forma şansı az gibi gözüküyor şu anda.

Sezon öncesi ideal 11’in bu şekilde olacağını düşünüyorum. Ancak tabii ki de sahaya yansıyan bu olmayacaktır. Boateng, Pato, Antonini gibi oyuncularımız, sezonun çoğunu sakat geçirebilir. Ambrosini, Urby, Robinho, El Shaarawy, Bonera sıklıkla forma bulacaklardır.

2012-2013 sezonundan önce yedek oyuncu sayısı da artık 12’ye çıktı. Dolayısı ile teknik direktörlerin oyuna daha fazla hamle etme şansı da doğdu.

İdeal dizilişte kaptanlık bandı, 2. kaptanımız  Abbiati de olacaktır. Ambrosini daha çok sonradan oyuna giren bir oyuncu konumunda olacağı için, çok fazla kaptan olarak göremeyiz bu sezon. Bonera ve Antonini diğer kaptanlarımız ve ne yalan söyleyeyim, bu oyunculara Milan’ın kaptanlık pazu bandını yakıştıramıyorum.

2012-2013’de ne yaparız?

Serie A’daki rakiplerimizden Juventus dışındakiler çok büyük hamleler yapmadılar ve bizi çok zorlayamazlar. Juventus en büyük rakip olacaktır Scudetto yolunda. Pirlo üzerine kurulu oyunları ile bir adım önde gözükseler de, Conte’nin cezası onları etkileyecektir. Takım oyununu çabucak oturtur ve yeni gelenler ile uyum sağlar isek, son haftaya kadar şampiyonluğu zorlarız.

Şampiyonlar Ligi’nde ise bu sene işler pek yolunda gidecekmiş gibi gözükmüyor. Kurada 3. ve 4. torbadan gelen takımlara karşı sürpriz puan kayıpları yaşayabiliriz. Gruplardan çıkmak, bu kadro ile normal bir sonuç olacaktır. Sonrası kuraya bağlı olsa da çeyrek finalden fazlasını beklemiyorum. En güzeli, Milanımızın Türkiye’ye gelmesi olacaktır. Senelerdir bekliyoruz, umarım bu sene Türkiye’den bir takım ile eşleşir.

Mevki olarak en güçlü olduğumuz bölge, orta sahamız. Nocerino, Montolivo, Boateng, De Jong kağıt üzerinde güzel duruyor. Sahaya yansıdığı sürece çok dinamik ve üretken bir orta sahamız olacaktır. En zayıf bölge ise, Milan’a yakışmayacak derecede kötü olan defans bloğumuz. Son 4-5 yıldır beklerde sıkıntı vardı, şimdi stoperler de vasat bir dereceye indi.

Oyuncu olarak ise; Montolivo, Acerbi ve Urby bu sezon ön plana çıkabilecek isimler olabilir. Gabriel’in de umut vadecek performanslarını bekliyorum.

2012-2013 Sezonu Öncesi Beklentiler & Tahminler bu şekilde. Dileriz ki tahmin ettiğimizin çok üzerinde bir performans ile kupaları kaldıralım. Forza Milan!.


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Top
Taner Kandemir Blog Sayfası | 2024