2012-2013 Sezonu Öncesi Gelenler

tanerkandemir
9 dakikalık okuma

Acerbi – Galliani – Traore – Allegri – Constant

2012-2013 Sezonu Öncesi Gidenler ile başladığımız yazı dizimize, 2012-2013 Sezonu Öncesi Kalanlar ile devam etmiştik. Şimdi sıra  2012-2013 Sezonu Öncesi Gelenler’de olacak.

2012-2013 Sezonu Öncesi Gelenler:

#59 Gabriel Vasconcellos Ferreira: Kısaca Gabriel. Dida’dan sonraki yeni Brezilyalı kalecimiz. 1.93 boyunda, 20 yaşında. Sezonun bitmesi ile birlikte Cruzeiro’dan transfer ettik. Yaz boyunca, olimpiyatlarda Brezilya’nın kalesini korudu ve gümüş madalya kazanan takımda as kaleci olarak görev aldı.

Gabriel söylentileri bir süredir yer alıyordu transfer çevrelerinde. Eğer ki Brezilya’dan bir kaleci getiriyorsak, bu gelip geçici bir transfer hamlesi değildir. 1-2 sene içinde, kalemizi emanet edeceğimiz oyuncu olarak düşünülüyor Gabriel. Şu anda Abbiati’nin arkasında kalacaktır, en azından bu sezon. Henüz Milan forması ile izleyemedik Gabriel’i. Beklentiler Dida kadar yüksek olmasa bile, Abbiati’den sonra kalemiz emin ellerde diyebilecekmişiz gibi geliyor bu transfer bana. Bekleyip, göreceğiz hep birlikte.

Gabriel

#13 Francesco Acerbi: Nesta’nın ayrılmasının ardından, 4 M €’ya Chievo’dan kadromuza kattığımız Acerbi, 1.92 boyunda ve 24 yaşında. Geçen sezonun İtalya’daki en iyi defans oyuncuları arasında yer alan ve gelecek vadeden Acerbi, yazın milli takıma da katıldı, ancak 23 kişilik son kadroda kendine yer bulamadı.

Acerbi, umut bağladığımız genç oyunculardan birisi olacak. Yaşı bir defans oyuncusu için ideal ve kendini gösterdiği sürece, uzun süre Milan’a hizmet edecekmiş gibi görünüyor. Kendine örnek aldığı oyuncu olarak Nesta’yı gösteren Acerbi, Alessandro’nun Milan’dan ayrılmasının ardından 13 numaralı formayı aldı. Bu aslında kendisine özgüvenin bir parçası. Tandemdeki belirsizliğin arasında ismi Mexes’in yanında yazılacak gibi geliyor şu anda. Benim umudum var Acerbi’den. Takıma alıştıkça, vazgeçilmez isimlerden birisi olabilir sezon sonunda.

Acerbi

#17 Cristian Zapata: T.Silva ayrılığı sonrası, Villarreal’dan kiralandı Zapata. Kendisini Udinese’de geçirdiği 6 sezondan tanıyoruz aslında. Udinese’de geçirdiği başarılı sezonlardan sonra, İspanya’nın yolunu tutan Kolombiyalı, çok geçmeden kendine daha uygun bir lig olduğunu düşündüğü Serie A’ya geri döndü. Zapata 25 yaşında, 1.87 boyunda. Sezon sonunda satın alma hakları bizde bulunuyor. Zaman zaman beklerde de görev alabilen Zapata, daha önce Udinese’de Allegri ile çalışmış bir isim. Nesta ve T.Silva’nın yerini tabiî ki de dolduramaz. Ancak ilk 11 için düşünülebilecek bir isim. Yoğun maratonda iyi bir yedek olabileceği gibi, bir çok maçta görev de alabilir. Zorlu ekonomik şartlarımızı göz önünde bulundurur isek, iyi bir hamle olarak nitelendirebiliriz Zapata transferini.

Zapata

#21 Kevin Constant: Muntari’nin uzun süreli sakatlığının ardından, Genoa’dan kiralandı Constant. Bir önceki sezon Genoa’ya 7 M €’ya transfer olan 25 yaşındaki Constant için, satın alma hakları ile birlikte cüzi bir kiralama ücreti ödedik. Orta sahada daha çok iç mevkilerinde oynayan Constant, 2007 yılından bu yana Gine Milli Takımı’nın da formasını giyiyor. Kadroyu genişletmek anlamına yapılmış bir transfer bizim için. Zaman zaman sonradan oyuna girecek ve az da olsa fırsat bulacaktır diye düşünüyorum. 11’e yerleşme şansı en az olan orta sahamız görüntüsünde şu anda.

Constant

#18 Riccardo Montolivo: Son 2 senedir adı bizimle anılan Montolivo’yu sonunda bedelsiz olarak alabildik. Fiorentina’da geçirdiği 7 başarılı sezonda, kaptanlığa kadar yükselen Montolivo, son yıllarda transferine izin verilmemesi ile bir anda istenmeyen adam konumuna düşüvermişti. Milan için sözleşmesinin bitmesini beklemek durumunda kalan 27 yaşındaki İtalyan orta saha, sezonun bitmesi ile transferini açıkladı ve resmen Milanlı oldu.

Montolivo hamlesi, senatörlerin ayrılmasının ardından çok önemli idi. Yapılan transferler içinde, şüphe bırakmayacak tek isim Riccardo. İtalya Milli takımının orta sahasında sürekli olarak yer alan Montolivo, Pirlo’nun veliahtı olarak gösteriliyor senelerdir. Yetenekleri tartışılmaz bir isim. Bizim Montolivo’dan nasıl yararlanacağımız soru işareti yaratıyor. Forvet arkası oynamak istemediğini söyleyen Montolivo, büyük ihtimal ile defansın önünde değerlendirilecek. Allegri, daha ilk açıklamasında bunu belirtmişti. Montolivo’da burada oynamaktan şikayetçi değil. Oyuna daha fazla hükmedebileceği bir mevki burası. Ancak ilginç olan şudur ki, Montolivo’da Pirlo gibi çapa değil. Pirlo bu görevi yerine getiremediği için Allegri’nin planlarında yer almaz iken, Montolivo’yu bu mevkide oynatacak olması çok tuhaf. Bu oyun şablonumuzun değişeceği anlamına gelir bir bakıma. Artık merkez hücumlara Montolivo ile daha fazla ağırlık veren bir takım görebiliriz bu sezon. Ortasahanın diğer mevkilerinde de oynayabilen Montolivo, takımın önümüzdeki sezonlardaki en itici güçlerinden birisi olacaktır. Son yıllardaki önemli hamlelerimizden birisi oldu şüphesiz. Milan ile kupa dolu yıllar onunla olsun, hoş geldin Riccardo.

Montolivo

#12 Bakaye Traore: Ocak ayında söylentiler başlamıştı Traore ile ilgili. Sezon sonunda serbest kaldıktan hemen sonra, 3 yıllık sözleşme imzalandı. 2009 yılından itibaren Nancy’de 73 maça çıkan 27 yaşındaki Traore, merkez orta saha olarak değerlendirilecek. Allegri’nin takip ettiği ve istediği bir isim olan Malili orta saha, milli takımla da 21 maça çıktı. İlk 11’de oynaması beklenen Traore için handikap, büyük takım forması giymemiş olmak gibi duruyor. Allegri’nin özellikle istediği bir isim olması ve Fransa’dan gelen olumlu referanslar, Bakaye için umudumuzu artırıyor yeni sezon öncesi. Takıma neler verebileceğini, ilerideki günlerde göreceğiz.

Traore

#34 Nigel De Jong: Son dakika hamlesi olarak De Jong’u aldık M.City’den. 4 M € bonservis ödediğimiz De Jong, son derece güzel bir hamle oldu. Hollandalı oyuncu, milli takımının vazgeçilmezlerinden. Doğrudan 11 oynatabileceğimiz bir isim. Daha da güzeli, çapa görevini üstlenebilecektir. 27 yaşında ve oldukça tecrübeli bir isim De Jong. Tarihimiz boyunca Hollandalı’lardan güzel verim aldık. De Jong’da bunun son hamlesi olabilir. Hollanda efsaneleri ile dolu olan takımımıza hoşgeldin De Jong!.

Nigel de Jong

#11 Giampaolo Pazzini: Cassano’yu Inter’e gönderirken, üzerine 7 M € vererek Pazzini’yi aldık. Beklenmedik bir hamleydi Pazzini’nin gelmesi. Kalitesi çok üst düzey olan bir golcü değil. Cassano kalsa daha yararlı olurdu gibi gözüküyor. Üzerine para vermek de çok tuhaf. Yaşının 28 olması, Cassano’ya göre bir avantaj. Bir diğer güzel yönü, senelerce Montolivo ile aynı takımlarda birlikte oynamış olması. Belki bu ikili Milan adına da çok iyi işler çıkarabilirler. Pazzini form tutar ise 11’de sürekli olarak yer bulacaktır. Inter’de göreceli başarısız bir sezonun ardından, yeniden Fiorentina günlerindeki performansı göstermesi en büyük dileğimiz.

Pazzini

#19 M’Baye Niang: Yaz transfer gündemini oldukça meşgul eden Niang, henüz 17 yaşında. Fransa’nın alt yaş gruplarında milli formayı giyen Niang için, kulübü Caen’e 2 M € ödedik. Geleceğin önemli golcülerinden biri olarak gösterilen Niang, as takımla birlikte antremanlara çıkacak. Ne kadar süre alacağı, diğer forvetlerimizin sakatlık durumuna bağlı olacaktır. Bunun dışında, gelişmesi ve maç oynaması için Primavera ekibinde düşünülebilir. Daha çok geleceğe yönelik bir hamle olarak düşünülen Niang’tan, bu sezon için çok fazla verim beklemek doğru olmayacaktır.

M’Baye Niang

#22 Bojan Krkić: Robinho’nun sakatlığı sonrası, Barca’dan kiralandı Bojan. Geçtiğimiz sezonu Roma’da kiralık geçiren Bojan, henüz 22 yaşında. Barca’da beklentileri tam olarak karşılayamayan Krkić, yeni sezonda da kadroda düşünülmüyordu. Bize faydası dokunacaktır. Pato’nun belirsiz sakatlıkları ve Robinho’nun beklenmedik sakatlığı Bojan’ın sezon başında oldukça fazla süre alması anlamına gelecektir. Eğer formunu bulur ise, ilk 11’i sürekli zorlayabilecek bir isim. Pazzini’nin yanına iyi bir partner olacaktır. El-Shaarawy’nin önünü kapatabilir.

Bojan Krkic


1 Cevap “2012-2013 Sezonu Öncesi Gelenler”

  1. Hilmi dedi ki:

    madridten 5 juveden 3 sampdoriaya 8atsak da umutlansak

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Top
Taner Kandemir Blog Sayfası | 2024