2012-2013 Sezonu Öncesi Kalanlar

tanerkandemir
9 dakikalık okuma

Nocerino – Ambrosini – Boateng

2012-2013 Sezonu Öncesi Gidenler ile başladığımız yazı dizimize, 2012-2013 Sezonu Öncesi Kalanlar ile devam ediyoruz. Kalan oyuncu sayısı fazla olduğu için ve birçoğunu iyi bir şekilde tanıdığımız için özet şeklinde bir yazı olacak.

2012-2013 Sezonu Öncesi Kalanlar:

#32 Christian Abbiati: Takımın 2. kaptanı Abbiati, Milano’daki 12. senesine hazırlanıyor. 35 yaşında olmasına rağmen, bu senede kale ona emanet. 1-2 sene sonra onun da vedasını görebiliriz.

#1 Marco Amelia: 2 senedir 2. kaleci konumundaki Amelia, 30 yaşında yine kulübede beklemeyi tercih etti. Geçen sezonlardaki hatalı çıkışları çokça başımızı ağrıttı. Bu sezon da kulübeye mahkum olacak gibi gözüküyor.

#5 Philippe Mexes: Geçen sezonu genelde kulübede geçiren Mexes, bir anda takımın 1 numaralı stoperi konumuna geldi. Bu sezon sorumluluğu çok fazla olacak Mexes’in. Geçen sezonki hataları bize pahalıya mal olmuştu. Umarız bu sezon iyi liderlik yapar savunmaya.

#25 Daniele Bonera: Neredeyse hiçbir Milanlı’nın takımda görmek istemediği Bonera, yine takımda kalmaya devam ediyor ve 3. kaptanlığa kadar yükseldi. Nesta ve Silva’nın ayrlıklarından sonra takımda sıklıkla yer bulacaktır Bonera. Milan taraftarını bu sezon yine zor günler bekliyor!.

#76 Mario Yepes: Nesta’nın ayrılığının ardından hemen sözleşme imzalandı Yepes ile. 36 yaşındaki Mario, 1 sene daha stoper kadrosunu genişletmek amacı ile takımda. Muhtemelen onun son sezonu olacaktır.

#20 Ignazio Abate: Abate’ye sağ kanadı teslim ettik 3 senedir. Milan’a geri dönmesi zaman aldı biraz, ama bırakacak gibi de gözükmüyor. Uzun yıllar sağ kanat ona emanet. Hücumda skor anlamında daha aktif rol almasını bekliyoruz artık.

#77 Luca Antonini: Antonini’de Abate gibi Milan’a geç geri dönebilenlerden. 2008’den bu yana takımda kalıcı oldu. Sezonun neredeyse yarısını sakat geçiriyor Luca. Buna rağmen sol bek için şu anda akla gelen ilk isim. Defans zaafları canımızı çok yaktı geçen sezonlarda. 30 yaşına girdiği bu sezonda, ondan artık daha iyi bir performans görmek istiyoruz..

#2 Mattia De Sciglio: Altyapımızdan çıkarrtığımız De Sciglio, geçen sezon az sayıda maç oynamasına rağmen göz doldurdu. Her iki kanatta da oynayabiliyor olması bir avantaj. Henüz 20 yaşında ve İtalya Milli Takımı’na davet edildi. Kendini geliştirebilirse, çok işimize yarar ileride.

#15 Djamel Mesbah: Geçtiğimiz sezon devre arasında aldığımız Mesbah, transfer söylentilerine rağmen hala takımda. Zaman zaman sol bekte kendine yer bulacaktır. İlk tercih olması zor gözüküyor.

# Didac Vila: Geçen sezonu Espenyol’da kiralık geçiren Vila, iyi bir sezonu geride bırakmıştı ve Milano’da kalacağı söyleniyordu. Ancak sezon başlamadan yine İspanya’ya dönmesi gündem geldi. Valencia’ya katılmak üzere iken, sağlık testlerinden geçemedi ve Milano yolu gözüktü Vila’ya. Milan’da oynaması zor gözüküyor yine. Büyük ihtimalle sezon sonu İspanya’ya geri gider ve bir daha Milano’ya dönmez. Forma numarası, henüz belli değil Vila’nın.

#23 Massimo Ambrosini (C): Senatörlerin ayrılık kararı sonrası, kaptan tereddütsüz bir şekilde yeni sözleşmeyi imzaladı. Milano’daki 17. sezonu olacak Ambro’nun. Bu sezon kendisine futbolundan çok, takıma liderlik yapma konusunda ihtiyacımız olacak. 2-3 sene daha aktif olarak Milan’da futbol oynayacaktır kaptan.

#8 Antonio Nocerino: Sanırım son yıllarda şapkadan çıkan en büyük tavşan Nocerino oldu. Transferin son günü çok cüzi bir ücret ile Palermo’dan gelirken, bir çok Milanlı tanımıyordu kendisini. Ama o daha ilk maçtan itibaren kendisine yer buldu ve orta sahadaki en önemli kozumuz oldu. Ligde attığı 10 gol, son yıllarda alışık olmadığımız bir orta alan skor katkısı. Taraftarın da bağrına bastığı Noce, yeni sezon öncesi Gattuso’dan 8 numarayı devraldı. Bu sezon daha fazla sorumluluk alıp, yine kilit oyuncularımızdan birisi olacaktır Nocerino.

#10 Kevin-Prince Boateng: Boateng taraftarın en sevdiği oyunculardan birisi. Son yıllarda taraftarı en çok ateşleyen isim Boateng oldu. Geçen sezonki muhteşem Lecce performansı ve Barca’ya attığı güzel gol, bir anda onu çok değerli kıldı. Uzaktan çektiği şutlar ile bizim için büyük bir değer Boa. En önemli ve piyasası olan oyuncularımızdan birisi ve bu sezon onun için çok iyi geçebilir. Tabii önce kendisini tam anlamı ile futbola vermesi gerekiyor. Milan’ın 10 numarasını sırtına geçirmek, ondan beklentileri ister istemez çok artıracaktır bu sezon.

#28 Urby Emanuelson: Sol bek olarak takıma katılan Urby, sıklıkla forvet arkasında denendi Allegri tarafından. Alternatif olarak iyi bir isim, bir çok bölgede yedek olabiliyor. Ancak ilk 11 olarak oynaması için, bir noktada çok iyi olmalı. Urby’nin böyle bir özelliği yok. Bu sezon da formayı çok zorlayacaktır ama iyi bir yedek olarak kalması muhtemel yine.

#16 Mathieu Flamini: Büyük umutlarla yaptığımız transferlerden biridir Flamini. Geride kalan 4 sezonda isteneni henüz veremedi. Takımın en önemli orta sahalarından birisi olması beklenirken, genelde yedek kaldı. Bu sezon ayrılması gündemde iken, maaşındaki ciddi düşüşe rağmen Milano’da kalmayı tercih etti. En olgun olması gereken yaşında ve orta sahadaki ayrılan oyuncuların ardından, onun için bir fırsat daha doğdu. Bu sezonda kendini gösteremez ise, hayal kırıklığı yaratan transferlerimizden birisi olarak kalacaktır akıllarda.

#4 Sulley Ali Muntari: Inter geçmişinden dolayı taraftarın içine sindirememesi düşünülürken, geride kalan yarım sezonda güzel işler yaptı Muntari. 3 gol sığdırdı bu zaman dilimine ve sayılmayan bir golü şampiyonluğa mal oldu. Yeni sezon öncesi sakatlanması can sıkıyor biraz. Uzun süre takımda olmayacak. Sonrasında da nasıl döneceği meçhul. Kayıp bir sezon olabilir kendisi adına.

#14 Rodney Strasser: Strasser’de kendisine yer bulmakta zorlanan isimlerimizden. Geçen sezon yarım sene Lecce’ye kiraya gittikten sonra döndüğünde sakatlandı ve takıma katkı veremedi. Halen sakat ve uzun süre katılamayabilir takıma. Yakında bir daha dönmemek üzere takımdan gönderilebilir.

#92 Stephan El Shaarawy: Mısır asıllı genç yeteneğimiz El Shaarawy, geçtiğimiz sezon yeterli fırsatı buldu ve kendisini gösterebildi. Forvet hattındaki isimlerden dolayı ilk 11 başlaması oldukça zor olsa da, alternatif anlamında çok iyi bir isim olacaktır. Hızı ve tekniği onu önemli kılarken, son vuruşlarda kendisini geliştirmesi gerekiyor. Önünde daha çok zaman var ve ileride çok faydalı olacak isimlerdendir.

#7 Robinho: Forvet hattımızın en istikrarlı ismi Robinho. 2 senedir 30 civarında maç çıkarabiliyor ki yedekten geldiği maç sayısı da hiç az değil. Bazen kaçırdığı çok basit goller saç baş yoldurtsa da, forvet ve forvet arkasında bu sezon çok ihtiyacımız olacak Binho’ya. Pato’dan aldığı 7 numara ile, iyi bir sezon geçirmesini diliyoruz.

#9 Alexandre Pato: Pato’da Flamini benzeri bir etkiye sahip. Tabii ondan çok daha önemli bir isim takım için. Ancak kendisinden beklenti Kaka’ seviyesinde olması yönünde idi. Dünya’nın en iyilerinden birisi olabileceğini henüz pek fazla gösteremedi. Son 2 sezondur çok sık sakatlanması ve sezonun büyük bölümünü kaçırması, artık Pato’ya şüphe ile yaklaşmamıza sebep veriyor. Yeni sezon öncesi gelen haberler çok iyi. Son derece fit olduğu söyleniyor. İyi bir Pato, bizi şampiyon yapar. Bu çok net. Ancak sakatlık yine onu bulursa, bu sezon ileri uçta çok sıkıntı yaşarız. Inzaghi ve Van Basten’in 9 numarası artık Pato’da olacak. Biz 7 numara ile Sheva’nın veliahtı olarak görüyorduk onu ama Pato daha başka büyük isimleri örnek almak istedi.


1 Cevap “2012-2013 Sezonu Öncesi Kalanlar”

  1. Hilmi dedi ki:

    bonera ölmedi gitti

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Top
Taner Kandemir Blog Sayfası | 2024