Julie & Julia

tanerkandemir
1 dakikalık okuma

Julia Child’ın 100. Doğumgünü

Google bugünkü doodle’ında 100. doğum günü nedeniyle Julia Child’a yer verdi: Julia Child on google.com

Julia Child’ın hayatını anlatan film, 2009 yılında Julie & Julia adıyla gösterime girmişti. Nefis bir filmdi.

Nefisti, çünkü yemeklerden bahsediyordu. Bir yanda 1950’lerde Paris’te yaşayan Julia, diğer yanda 2000’lerde Amerika’da yaşayan Julie. Film ikisinin de yaşadıklarını paralel olarak anlatıyor.

Julia yeteneklerini yemek yapmaya verirken, Julie ise sıkıldığı işinden dolayı kendini yemek yapmaya adıyor ve Julia’nın “Mastering the Art of French Cooking” isimli yemek kitabından faydalanıyor. Julie, Julia’dan öğrendiği tarifler ile yemek yapıyor ve bunları bloğunda paylaşıyor. Blog zamanla popüler olunca, Julie hedefini belirliyor: 1 yılda 536 tarif. Ve yapıyor da. Sonrasında Julia’nın mutfağını ziyeret eden Julie, Hiç tanımadığı ama kendisine çok yakın hissettiği Julia’ya ufakta bir not bırakıyor. “I love you, Julia.”

Julie & Julia

Julia’yı oynayan Meryl Streep ve Julie’yi oynayan Amy Adams‘ın oyunculukları çok başarılı. Film boyunca acıkmak ise kaçınılmaz bir gerçek. O kadar güzel yemeği görünce, insanın midesi ister istemez hareketleniyor 🙂 Julie’nın bloğuna ise şu sayfadan ulaşılabilir: Julie Powell Blog

2 yaşanmış hikayenin anlatıldığı bu güzel filmi ramazan ayında izlemek pek doğru olmasa da, günün birinde mutlaka izlenmeli:)

Bon appetit!.


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Top
Taner Kandemir Blog Sayfası | 2024