Futbolun Hüzün Mevsimi

tanerkandemir
2 dakikalık okuma
Il Capitano Massimo Ambrosini

Il Capitano, Massimo Ambrosini

Futbolun hüzünlü mevsimleri vardır. İkon haline gelmiş, takımları ile özdeşleşmiş oyuncuların ayrılışları, futbola vedaları üzer futbol severleri. Sanki o forma ile bütünleşmiştir oyuncular, hiç bitmesin istersin. Ancak her spor dalında olduğu gibi, futbolda da bir veda zamanı var maalesef.

2007 UEFA Süper Kupası kaptan Ambrosini'nin ellerinde

2007 UEFA Süper Kupası kaptan Ambrosini’nin ellerinde

Massimo Ambrosini. Bir çok futbol sever tanır, ancak tam 18 yıldır Milan’da oynadığını öğrendiklerinde de bir o kadar şaşırırlar. 1995 yılında girdiği Milanello’da tam 18 yıl geçirdi, hayatının yarısını.

2011 İtalya Serie A Kupası kaptanın ellerinde

2011 İtalya Serie A Kupası kaptanın ellerinde

Kariyerinde büyük sakatlıklar yaşadı. Futbola devam edemez dediler, her seferinde daha güçlü bir şekilde geri döndü. Efsane olarak nitelendirebileceğimiz 2002-2007 döneminde yer aldı, önemli isimlerden birisi oldu. En önemlisi de, ilerleyen yaşına rağmen kendini sürekli geliştirdi. 30’lu yaşlarında hala üzerine bir şeyler katan bir isim oldu.

Massimo Ambrosini, Gol Sevinci

Massimo Ambrosini, Gol Sevinci

2009’da Maldini’nin vedasının ardından, 1. kaptanlığı devraldı ve layıkıyla Milan kaptanlığı görevini yerine getirdi.

Ve her güzel şey gibi, bu birlikteliğin de sonu geldi. Bugün itibari ile, kaptan artık Milano’dan ayrılıyor. Ardında yaklaşık 500 maçlık bir Milan kariyeri, 5’i uluslararası toplam 12 kupa ile veda etti kırmızı-siyah renklere.

Kaptanın Tribünlere Selamı

Kaptanın Tribünlere Selamı

Her şey için teşekkürler Ambro. Bu takımın kaptanlığını yaptığın için, hırsınla bizleri coşturduğun için, lider karakterini takıma yansıttığın için.

Daima bizden birisi olacaksın..


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Top
Taner Kandemir Blog Sayfası | 2024