Güzel İnsanlar Biriktirmek

tanerkandemir
4 dakikalık okuma

Güzel İnsan Olabilmek

Geçtiğimiz günlerde erkek bir arkadaşım ile sohbet ederken, kendisine şöyle bir şey söyledim: “Bak, böyle bir yer var. Eminim ki burada çok fazla güzel insan vardır. Sen de gel, birlikte gidelim. Tam bize göre!”  Ve aldığım tepki: “Güzel insanlar var ise bizim ne işimiz var?”


Bu aslında son zamanlarda sıklıkla anlattığım bir konu. Genel olarak insanlarda güzel ile kadın bir arada kullanılan kavramlar olarak yer alıyor. Erkek tarafında ise güzel değil, yakışıklı kullanılıyor. Ben biraz daha farklı düşünüyorum bu konuda. Daha doğrusu fiziksel olarak bakmıyorum insanlara. Tamam, eğer fiziksel bir kavramdan bahsediyor isek kadınlar için güzel, erkekler için yakışıklı ölçü birimini kullanabiliriz. O konuda hemfikirim. Fakat bunun bir adım ötesine geçmek gerekmiyor mu artık? Sadece fiziksel olarak mı bakmak lazım insanlara? Ben bunun böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Evet. İnsanlar ile ilgili ilk değerlendirme genel olarak fiziksel özellikler üzerinden yapılır. İnsanları daha yakından tanımak, derinlere inmek ise zordur. Zaman alır. Lakin uzun süreli ilişki kurma, dost edinme noktasında insanları daha yakından tanımak gerekir. Bir Moğol atasözünün dediği gibi: “İnsan dışı ile karşılanır, içi ile uğurlanır. ”

Bu noktada “güzel insan” kavramı devreye girer benim için.

Peki kimdir benim için güzel insan?

  • Cinsiyetçi olmayandır mesela.
  • Ya da ön yargıları olmayan. O da güzel insandır.
  • Doğaya ve her türlü canlıya saygılı olan da güzel insandır benim için.
  • İçten gülebilendir.
  • Din ayrımı yapmayan da güzeldir.
  • Irk gözetmeyen de.
  • Tereddütsüz sırtını dayayabileceğin kadar güven veren.
  • Cesur olan, özgür olan.
  • İlk anda rahat iletişim kurabildiğin insanlar da çok güzeldir mesela.
  • Ki bazen onları görmeniz bile gerekmez. Hissedersin ki kafalar aynı yöndedir. Hayata bakış açınız farklı değildir pek.
  • Saatlerce sohbet edebildiğin ve sıkılmadığın insanlar da güzeldir.
  • Ve kendi olabilendir en çok.

Tabii daha birçok şey sıralanabilir. Benim için genel olarak bunlardır.

Şimdi zannedilmesin ki ben insanlar ile iletişim kurarken bu maddelere tik atıyorum ve ona göre değerlendiriyorum. Hayır, kesinlikle değil. Bu benim sıklıkla görüştüğüm ve “güzel insan” olarak nitelendirdiğim insanlarda gördüğüm ortak özelliklerden bazıları. Zamanla büyüyen bir topluluk oldu bu benim için. Birlikte zaman geçirmekten asla sıkılmadığım, sıkılmayacağım insanlardan oluşan. Ve bir hayat amacı haline geldi güzel insanlar biriktirmek. Evet, en büyük çabam bu son yıllarda. İyi ki çevremde güzel insanlar var. Ve ben bu çevreyi büyütmek konusunda emek harcıyorum, harcayacağım.

Bir iç döküş (çöküş değil, lütfen 🙂 ) yazısı babında oldu bu. Önümüzdeki ~2 hafta yollarda olacağım. Daha önce tanıştığım birçok güzel insanın yanında vakit geçireceğim. Ve daha fazla güzel insan biriktirerek döneceğimi ümit ediyorum. Bu süreç içerisinde pek fazla okuyup, yazamayacağım sanırım. Uzun süreden sonra ilk defa bu kadar fazla ara vereceğim birçok şeye. Nefes alma zamanı biraz. Hoşça kalın. Ve teşekkürler güzel insanlar 🙂

Teşekkürler


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Top
Taner Kandemir Blog Sayfası | 2024